Individualna svetovanja

Vzgajamo srečne otroke

V življenju opravimo veliko izpitov in pri nakupu novih aparatov prejmemo navodila za uporabo. Če jih seveda preberemo, smo pripravljeni na nove izzive, ki se jih lotevamo.

Kaj pa pri vzgoji?

Ko prvič objamemo majhno bitje, s seboj ne prinese navodil za uporabo. Mnogokrat se kot starši ne zavedamo odgovornosti in pomembnosti poznavanja naravnega razvoja ter vsega kar vzgoja s seboj prinese.

Pogosto se ujamemo v past, ko niti ne vemo, katerih vrednot želimo pri otroku privzgojiti, kakšna bo naša vzgoja, kako se bomo odzivali na vzgojne izzive, razvojne mejnike pri otroku. Bojimo se postaviti meje, otroku kaj odreči, ga naučiti potrpežljivosti, vztrajnosti, koncentracije…

Ne zavedamo se, kako pomembno vlogo ima pri razvoju otroka okolje. Pogosto posegamo po pripomočkih, ki otroka v razvoju bolj ovirajo kot spodbujajo. 

Zato smo tukaj za vas. Da že preden majhno bitje pokuka na svet, skupaj pogledamo kaj bo potrebovalo za svoj optimalen razvoj ter spoznamo, kakšni starši želimo biti ter začrtamo smernice zdravega razvoja, ki bo otroka opolnomočilo za izzive življenja. 

Prav tako vam nudimo svetovanja za predšolske otroke, ki temelji na opazovanju vašega otroka. Na tem, kaj otrok že zmore in zna. Skupaj bomo iskali rešitve kako odpraviti neželjeno vedenje, kako spodbuditi in dovoliti otroku, da se izrazi v svoji polnosti. Odpravili bomo svoja pričakovanja o tem, kaj bi otrok že moral znati, zavrgli mite v vzgoji ter krepili sodelovanje med otroki in starši.  

Družili se bomo v prijetnem in spodbudnem okolju, ki otroka vleče k raziskovanju, umirjenosti in spodbuja prosto igro, razvoj pozornosti, koncentracije in občutka za red in estetiko.

Skupaj bomo odkrivali spoštljive vzgojne prijeme, se učili povezati se z otrokom in nenazadnje sami s seboj. Brez pogleda vase, v svoja pričakovanja in svoje strahove, se namreč dobra vzgoja ne more zgoditi. 

Kdo bo z vami?

Andreja Pažek, diplomirana vzgojiteljica, magistrica profesorica zgodnjega učenja in poučevanja z dolgoletnimi izkušnjami z delom s predšolskimi otroki.

Prijava

Za dodatne informacije, vprašanja ali prijavo na delavnice izpolnite spodnja polja. 

© SONČNI VRTEC 2023 Vse pravice pridržane